Νίκος Κουλούσιος

O Νίκος Κουλούσιος έχει ζήσει απο το 1999 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Εκεί, στην Βενετία του Βορρά,το 2012, έστησε και παρουσίαζε για 8 χρόνια τη μόνη ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή στα ερτζιανα της Ολλανδίας. Το όνομα της ήταν Hellas Pindakaas.

Ήταν μια εκπομπή φτιαγμένη με σκοπό να αγκαλιάσει τους χιλιαδες Ελλήνες που έφταναν στην Ολλανδία – και ήταν η μόνη εκπομπη στα ελληνικα που είχει ποτέ η Ολλανδία. Μεταδιδόταν απο το δημοτικό ραδιόφωνο του Άμστερνταμ, το RADIO SALTO. Μία χρονιά μετά, το 2013, το Salto απένειμε στην εκπομπή το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης εκπομπής της πόλης.

Στα πλαίσια της εκπομπής ο Νίκος είχε τη χαρά να φιλοξενήσει συνεντεύξεις με καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Γλυκερία, η Άλκηστις Πρωτοψαλτη, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ηρώ, ο Γιάννης Χαρούλης, οι Locomondo, οι Molotov Jukebox, οι Snowapple, οι ΜΙΚΡΟ, o Φίλιππος Πλιάτσικας και o Κωστής Μαραβέγιας, η Μαρία Φαραντούρη, η Θεοδώρα Βουτσά, ο Στέλιος Τσουκιάς, η Σοφία Σαρρή, η Γιάννα Τερζή και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

 

Το 2017 ο Νίκος έκανε και το πρώτο Hellas Pindakaas Festival, όπου το line up απαρτίζονταν απο μουσικούς που ζούσαν στο Άμστερνταμ και είχαν έρθει να παίξουν ζωντανά στην εκπομπή. Το φεστιβάλ απαριθμούσε 4 μπάντες, 6 μουσικά σχήματα, 3 DJs, 24 μουσικούς και τραγουδιστές με καταγωγή απο χώρες όπως Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Συρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Τουρκία και Σουηδία. Headliners ήταν οι αγαπημένοι ΜΙΚΡΟ.

Παράλληλα με την εκπομπή, ο Νίκος αρθρογραφούσε για ελληνικά και ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει δουλέψει και για την τηλεόραση από την Ολλανδία, ενώ έχει κληθεί επανειλημμένα από ελληνικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα να μεταδώσει ρεπορτάζ από την Ολλανδία για μια σειρά θεμάτων όπως η πανδημία.

 

Αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο σπουδών και εργασίας που κράτησε 22 χρόνια, στην Ελλάδα γύρισε το 2021 με σκοπό να σοκάρει φίλους και γνωστούς που ακόμη πιστεύουν πως η ζωή στο εξωτερικό είναι ο παράδεισος.

Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία σε Ελλάδα, Ολλανδία και Αμερική. Έχει ζήσει στη Θεσσαλονίκη (από όπου και κατάγεται), αλλά και στη Χάγη, στο Άμστερνταμ, στη Φρανκφούρτη και στο Σύδνεϋ. Κι όμως, η Αθήνα τον κέρδισε στο τέλος.

Εκπομπή

-

Let's get social